b102f883-b37c-4520-bf05-e781c48aa230 2.J

WERKWIJZE

Somatische paardencoaching is erop gericht om met behulp van de paarden en in het hier en nu, op zorgvuldige wijze, het lichaam te helpen vastzittende spanningen stukje bij beetje los te laten. Als we lang vastzittende constricties, patronen, loslaten, vergroot ons zelfbewustzijn (we vergroten als het ware ons volume, we nemen in onszelf meer ruimte in). Wat in het verleden is bevroren in ons, kan weer vloeibaar worden. We kunnen daardoor weer heel in het moment leven, in plaats van gedeeltelijk in het verleden.


Deze spanningen kunnen door een eenmalige schokkende gebeurtenis zijn ontstaan, of kunnen al sinds onze kindtijd of in onze adolescentie opgebouwd zijn. Deze spanningen, ook wel constricties, zitten vast in ons lichaam (met name in ons bindweefsel dat ons helemaal omvat).


We hebben onszelf op een bepaalde mate georganiseerd om om te gaan met levenservaringen die in meer of mindere mate te overweldigend waren om volledig te integreren. Deze ook zogenaamde patronen waarin we onszelf houden, zorgen voor problemen.


We kunnen ons geblokkeerd, angstig, vervreemd, onzeker en vertwijfeld voelen. De paarden helpen ons om de levenservaringen die in het verleden te overweldigend waren om te integreren, alsnog te integreren.


Door spanningen te ontladen en te ontspannen kan vaak na vele jaren, de rust in lichaam en geest terugkeren.


Tijdens de sessies spreken we het zelf genezend vermogen van het lichaam aan, waardoor het lichaam hersteld. Deze werkwijze werkt bevrijdend, niet alleen voor het lichaam, maar ook op het vlak van vastzittende beperkende gedachten en overtuigingen en emotionele blokkades.