Barstensvol inspiratie


Het leven verandert continue, is altijd in beweging en neemt iedere keer een andere vorm aan.

Dit zien we duidelijk aan de natuur. Ook al is het nog officieel geen lente, toch bereidt de natuur zich al voor op de explosie van groei. De dagen worden langzaam weer langer en het allerprilste begin van het leven keert terug.

Ook wij mensen zijn onderdeel van deze natuurlijke cyclus. Het leven vraagt ons continue om mee te bewegen, om te veranderen en om te groeien. Echter vaak verstarren wij en verzetten wij ons tegen verandering en lukt ons het niet ons over te geven aan de werkelijkheid. Dit brengt een enorme innerlijke druk teweeg.

Als het ware zijn wij gevangen door onze angsten, onzekerheden, gebrek aan zelfvertrouwen en beperkende gedachten. Ons afweermechanisme/beschermingsmechanisme maakt vaak overuren om ons te beschermen tegen teleurstelling, afwijzing of verdriet. Tegelijkertijd verdringen we hiermee onze diepste behoeften en verlangens, waardoor we ons gestrest, onzeker, angstig, verdrietig, boos en soms zelfs agressief voelen. Onze spieren verstrakken, we ademen te hoog en langzaam raken we oververmoeid, overspannen, en ziek.

Een veranderingsproces aangaan vergt moed. De weerstand overwinnen en onderzoeken wat er zich in jou afspeelt, is de eerste en vaak belangrijkste stap naar verandering. Iedereen verdient het om zichzelf weer te hervinden, opnieuw te ontdekken, beter te begrijpen en vooral weer te gaan leven, in plaats van te overleven.

Je lichaam is daarbij een belangrijke toegangspoort. Immers met je lichaam leef je. Je lichaam is de expressie van wie je bent diep van binnen. Je lichaam geeft continue signalen af, directe signalen maar ook subtiele signalen. Naar je lichaam luisteren en de boodschappen leren lezen, zijn belangrijke instrumenten om jezelf weer terug te vinden.

Je lichaam is een essentiële hulpbron. Je ontdekt, maar ervaart vooral hoe krachtig je eigenlijk bent en hoe snel het lichaam in balans komt bij de erkenning en het ruimte geven aan opgekropte spanningen. Het lichaam reageert direct door regeneratie/vernieuwing; vastgezette spanningen in je spieren/bindweefsel komen los, de cellen vernieuwen zich doordat de zuurstof weer maximaal bij de cellen kan komen en de energie gaat weer stromen met als het gevolg dat je je bevrijd voelt.

De mensen om je heen zullen deze verandering direct opmerken. Er is meer verbondenheid, ontspanning en ruimte voor plezierige gevoelens. Je creativiteit gaat weer stromen en je voelt je gelukkiger.

Tijdens de soulsessies begeleid ik jou om contact te maken met je lichaam, met de spanningen die je voelt in je lichaam en met de daarbij behorende emoties en gevoelens. Ik help je om naar binnen te keren, een innerlijke ontdekkingstocht te maken, met uiterste zorgvuldigheid en in een veilige setting. Dit is soms een moeilijk proces, maar vooral een voedend, uniek en bijzonder proces. Ik ben dan ook iedere keer dankbaar als ik iemand mag begeleiden op deze tocht.

Lees meer over mij en mijn werk op: www.discoveryourbrightness.nl.

Je kunt bij mij terecht voor soulsessies op 2 locaties:

Horse Medicine

Doctor van Noortstraat 189

2266 GV Stompwijk

Praktijk aan huis

Virulylaan 28

2267 BS Leidschendam

#persoonlijkegroei #coaching #persoonlijkeontwikkeling #yinyoga #mindfulness #meditation #lichaamsbewustwording #burnout #veranderingsproces #lichaamalshupbron #lichaamswerk

Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2015 by Jubine Nijmeijer. Proudly created with Wix.com