foto mallorca meditatie.jpg

MIJN VERHAAL

Ik heb me altijd erg verbonden gevoeld met iets groters door de natuur. Als jong meisje stopte ik midden in een bos, ging op de grond zitten en zei tegen mijn ouders: ik wil hier voor altijd blijven. Hetzelfde gebeurde op een bergtop in de Alpen tijdens een vakantie. Ik was zo onder de indruk van het uitzicht. Ik voelde op een diep niveau een immense rust in de natuur en een diepere verbinding. Ik was ook een vrij wild kind, heel vrijgevochten, dicht bij de natuur en nergens bang voor.


Ook mijn band met paarden voelde ik al op jonge leeftijd. Maar het was moeilijk voor mij om de pijn te verdragen die ik voelde toen ik zag hoe paarden moesten leven, weggezet in stands, en hoe ze werden behandeld als ze zich 'misdroegen'. Ik verliet die plaatsen waar paarden geen vrij leven leidden en ik verbond me alleen met hen op vakanties, waar ik de plaatsen opzocht waar de paarden vrijer leefden.

Mijn pad is altijd voor mij verborgen geweest. Ik heb nooit grote visioenen of dromen gehad over wat ik zou worden, wie ik moest zijn, waar ik zou gaan wonen.


Ook was ik altijd al gevoelig en open. Ik hield het niet lang vol binnen organisaties. De structuren en rollen beknelden mij al snel en ik verliet deze plekken om vrij te zijn en ruimte te vinden om te ademen.


Ik begon mijn eigen bedrijf, opnieuw niet wetende waar dit pad me heen zou leiden, tot ik op een dag een spiritueel boek over paarden begon te lezen. Ik kon het boek niet wegleggen en zo kwamen de paarden weer in mijn leven.


Tegelijkertijd boekte ik intuïtief een yoga retreat op Bali met 2 yogadocenten Katiza Satya en Kevin Sahaj, van wie ik niet wist dat ze zo belangrijk zouden worden in mijn leven. Paarden, spiritual (yoga) practices en wisdom yoga teachings kwamen in mijn leven en het volgen van deze teachings en de wijsheid van de paarden hebben mij geholpen om meer en meer thuis te zijn in mijzelf en van daaruit te leven. Ik woon nu met mijn gezin samen met een kudde paarden op een stuk land in Zuid-Holland, waar ik dagelijks blijf oefenen en van de paarden leer. Hier bied ik ook mijn diensten aan met Wild Horse Coaching en Horse Medicine.