Logo%20Jubine_edited.png
 
b102f883-b37c-4520-bf05-e781c48aa230%202
IMG_8721.JPG
IMG_8629.JPG
 

WELKOM

Sinds 2012 werk ik als gecertificeerd paardencoach. Ik heb mijn eigen privé gelegen praktijk in Pijnacker; hier woon en werk ik met een prachtige kudde paarden. In de loop van de jaren heb ik mijn eigen methode ontwikkeld: paardencoaching met een somatische aanpak. Dagelijks begeleid ik clienten in veranderingsprocessen, met klein en groot trauma, samen met paarden.

 
f7b29f0c-c07d-4d2e-8b9a-74945a6f9596.JPG

PAARDENCOACHING EN SOMATISCH BEGELEIDING

Somatisch werken met paarden werkt bevrijdend!

 

PAARDENCOACHING

Paardencoaching is een coachingsvorm, waarbij je samen met het paard in een bak staat. Het paard is hierbij vrij om te bewegen. Paarden zijn kuddedieren en zullen vanuit hun natuur op jou reageren als zijnde een van hun kuddeleden. Ze zullen jou dan ook proberen op te nemen in hun kudde en je helpen als je niet in balans bent. Paarden laten spanningen die zij ervaren gelijk weer los en zullen ook jouw spanningen helpen los te laten.  Dit is een belangrijk onderdeel van het coachingsproces met paarden. Ook laten de paarden door te spiegelen bepaalde thema's en/of issues zien die kunnen spelen. Door herkenning, erkenning en acceptatie kunnen onverwerkte ervaringen geïntegreerd worden en innerlijke conflicten en blokkades opgeheven worden.

SOMATISCHE BEGELEIDING

Met somatisch wordt bedoeld het ervaren van fysieke sensaties van psychische/emotionele problemen.

 Alles wat we denken en voelen kunnen we ons gewaar worden in ons lichaam. Naast onze zintuigen bezit ons lichaam de mogelijkheid om een breed veld van gevoelens gewaar te worden en te interpreteren, zowel die van buitenaf als die van binnenuit. Wanneer we niet goed in ons vel zitten, ervaren we deze gevoelens als niet prettig, verontrustend en naar. Onze natuurlijke neiging is om ons van deze gevoelens af te sluiten of ze weg te stoppen. Denk hierbij aan gevoelens van onrust, angst, verdriet, benauwdheid, paniek, onveiligheid, machteloosheid en frustratie. Somatisch werken/ervaren helpt je om niet weg te gaan van deze sensaties, maar ze juist te ervaren. Hierdoor merk je dat het je juist rust geef om de gevoelens te ervaren en te erkennen. Ook zorgt het lichaam voor regulering van deze gevoelens; het zelfgenezend vermogen van je lichaam geactiveerd en het lichaam ontlaad de spanningen op natuurlijke wijze.  

PAARDENCOACHING EN SOMATISCHE BEGELEIDING

In de combinatie van paardencoaching en somatisch werken ontstaat iets krachtigs. Paarden helpen je in het somatisch ervaren. Dit is hun natuur. Ze zijn altijd in contact met zichzelf, de ander en hun omgeving en wijzen niets af. Ze leven in het hier en nu, van moment naar moment, in samenhang met hun omgeving.


In het somatisch ervaren zijn paarden een krachtige hulpbron om jouw gevoelens te herkennen, te erkennen, te accepteren en integreren. Dit doen ze op onvoorwaardelijke wijze. Ze verlangen niets van je en accepteren jou volledig zoals je bent. Dit geeft ontspanning en rust en helpt je om jezelf te hervinden en weer in balans te komen. 

Somatisch werken met paarden zorgt ervoor dat:

 •  Je uit je hoofd in je lichaam komt.

 • Je leert hoe je emoties kan toelaten in plaats van ze weg te duwen.

 • Je dichter bij jezelf komt doordat je datgene dat je voelt erkent en accepteert.

 • Je hierdoor beter weet wat je wilt, wat je behoeften zijn en waar jouw grenzen liggen.

 • Je ontdekt hoe je reageert op bepaalde triggers en je leert hoe je hiermee om kan gaan.

 • Je negatieve overtuigingen en gedachtenpatronen doorbreekt en loslaat.

 • Je oude trauma's verwerkt.

 • Je jezelf beter begrijpt, accepteert en voor jezelf zorgt.

 

VOOR WIE?

PARTICULIEREN

Somatische paardencoaching is een coachingsvorm waarbij het lichaam centraal staat. Alle constricties, ook wel patronen (mentaal, emotioneel dan wel fysiek), gevormd door (traumatische) ervaringen in ons leven die ongeïntegreerd zijn gebleven, worden alsnog geïntegreerd door middel van somatische paardencoaching.

BEDRIJVEN

Ook bedrijven hebben een lichaam; noem het de structuur van de organisatie, of de manier waarop bedrijven zijn georganiseerd. Ieder onderdeel van de organisatie is van belang voor het functioneren van het geheel en daarmee voor het succes van de onderneming.

(PAARDEN)COACHES

Als (paarden)coach, therapeut, psycholoog, begeleider is het van belang jezelf te blijven ontwikkelen. Somatische paardencoaching is een manier van jouw lichaamsbewustzijn en integratie als coach verder te ontwikkelen en bewust te worden van jouw eigen overlevingsdelen en deze te integreren. Alle aangereikte belichamingsoefeningen zijn direct toepasbaar in jouw praktijk.

Aanbod

TRAUMAVERWERKING

Paardencoaching in combinatie met somatisch ervaren, helpt om de hoge spanningen tengevolge van een trauma af te voeren.
Tengevolge van een trauma kun je je niet veilig voelen, vervreemd, angstig, snel geagiteerd of in paniek, terwijl er rationeel bezien niets aan de hand is. Paardencoaching èn somatisch werken helpen je jezelf weer terug te vinden en je weer veilig te voelen in je eigen lichaam.

 

TRAININGEN VOOR (PAARDEN)COACHES

Becoming a somatic horsecoach is to embody yourself fully!

De trainingen zijn ervaringsgericht. Je leert door de lichaamsoefeningen en de somatische paardencoaching zelf te ervaren. Dit brengt jou direct in contact brengt met hetgeen dat nog onbewust bij jou voor spanningen zorgt. Door deze los te laten in het lichaam, vergroot je jouw interne volume. Dit is direct voelbaar in het werken met met jouw clienten. je biedt clienten daarmee veel veiligheid en vertrouwen om hun eigen spanningen los te laten.

bab37310-7cdc-4eba-9173-2b9ef202a196.JPG

PERSONAL TRAINING

Supervisie en mentoring sessies voor (paarden)coaches met behulp van somatische paardencoaching

Contact
59df2e63-9c24-4f4c-b59d-4167bdeaa5be.jpg

EENDAAGSE TRAININGEN

Ervaar zelf wat somatische paardencoaching inhoudt en krijg eenvoudige direct toepasbare lichaamsoefeningen aangereikt tijdens deze eendaagse. In een kleine groep ervaar je direct de kracht van deze manier van coachen.

Contact
Horse Land Circle-0906.jpg

MEERDAAGSE TRAININGEN

Dompel je nog verder onder in de wijsheid van ons lichaam, de paarden en de natuur in deze meerdaagse training. Werk op een diep niveau aan je eigen lichaamsbewustijn en belichaming, en leer eenvoudige direct toepasbare belichamingsoefeningen voor je praktijk.

Contact
 

"The purpose of being born human is not to be free from suffering ourselves; the purpose of our human life is to benefit all sentient beings"

Lama Zopa Rinpoche

 
89155ecd-83c8-4fa8-9e12-32bb06d204c8.JPG

MIJN VERHAAL

Ik heb me altijd erg verbonden gevoeld met iets groters door de natuur. Als jong kind stopte ik midden in een bos, ging op de grond zitten en zei tegen mijn ouders: ik wil hier voor altijd blijven. Hetzelfde gebeurde op een bergtop in de Alpen tijdens een vakantie. Ik was zo onder de indruk van het uitzicht. Ik voelde op een diep niveau een immense rust in de natuur en een diepere verbinding. Ik was ook een vrij wild kind, heel vrijgevochten, dicht bij de natuur en nergens bang voor. Ook mijn band met paarden voelde ik al op jonge leeftijd...

 

“Be exposed, invite all to be exposed, no-thing to cover or protect, as a new born.”

Katiza Satya Ivulic

 

PAARDENCOACHING VOOR PARTICULIEREN

Kom thuis in jezelf!

We ervaren het leven direct in ons lichaam. Vanuit ons natuurlijke afweersysteem zetten we spanningen onbewust vast in ons lichaam en raken we steeds meer gecontracteerd. Somatische paardencoaching helpt je om deze contracties los te laten, te ontspannen en jezelf weer te belichamen. Deze manier van werken maakt dat we langzaam los komen van onze overlevingspatronen door het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te spreken en door contact te leggen met de natuur, waarvan wij onderdeel zijn en dat ons allemaal omvat.

f7b29f0c-c07d-4d2e-8b9a-74945a6f9596_edi
Horse Land Circle-0153.jpg
5b6382a3-89cb-4cc0-9b0a-855a547959ba.JPG

INDIVIDUELE COACHING

re-align with your true self

RETRAITES

thuiskomen in jezelf in de natuur

WILD HORSE WORKSHOPS

Becoming wild again, is natural!


Contact
 

Toekomstige events

 • Wild Healing Journey
  Horse Medicine
  09 apr. 15:00 – 10 apr. 00:05
  Horse Medicine, Nieuwkoopseweg 48 A, 2641 PB Pijnacker, Netherlands
  Transformation through yoga and horses
 • Dancing with Spirit
  Horse Medicine
  02 apr. 15:00 – 20:00
  Horse Medicine, Nieuwkoopseweg 48 A, 2641 PB Pijnacker, Netherlands
  A transformational journey with Sound, Horses & Fire
 • Silent Horse Meditation (Sit & Walk)
  Horse Medicine
  21 feb. 19:00
  Horse Medicine, Nieuwkoopseweg 48 A, 2641 PB Pijnacker, Netherlands
  Sitting & Walking together in Silence. We follow the rythm of nature.
 • Dancing with Spirit
  Horse Medicine
  12 feb. 15:00 – 13 feb. 00:05
  Horse Medicine, Nieuwkoopseweg 48 A, 2641 PB Pijnacker, Netherlands
  A transformational journey with Sound, Horses & Fire
 

PAARDENCOACHING VOOR BEDRIJVEN

Paarden zijn altijd verbonden met het geheel. En kunnen helpen om bedrijven en teams natuurlijker te organiseren. Paardencoaching opent en verzacht de blik, brengt de mens achter de organisatie weer in beeld en brengt datgene dat onbewust zorgt voor constricties naar de oppervlakte waar het gezien, gehoord en op authentieke en natuurlijke wijze opnieuw geordend kan worden.

BALANS & CONNECT PROGRAM

Paardencoaching voor de gezonde werknemer

WORKSHOP IN BALANS MET PAARDEN

inspirerend samenzijn met collega's

TEAMCOACHING

voor balans en samenhang binnen teams

 

INSPIRERENDE WORKSHOPS

Workshops, spiritual practices en yoga wisdom teachings

Horse Land Circle-0111.jpg

WILD HEALING JOURNEY

Transformation through yoga and horses

DANCING WITH SPIRIT

A transformational journey with Sound, Horses & Fire

PHOTO-2020-09-12-10-08-53 4.jpg
Silent Walk.jpeg

SILENT SIT & WALK

Stillness & movement in the rhythm of nature

Learn More
 
IMG_8629.JPG

“Unrevealed mysteries lie behind the eye of the horse. Can we look inside of us and truly meet ourselves? Can we touch the surface of the lake in which the horses eye is mirrored and see what comes out of the deep. The water of the lake wrinkles in circles from the center to the shore. There on the shore we rest, because entering the center takes all of us, to come back as new.”

Jubine Nijmeijer

 

CONTACT FORMULIER

Nieuwkoopseweg 48A, 2641 PB Pijnacker (Gemeente Pijnacker-Nootdorp)

06 5153 7294

Thanks for submitting!