Eendaagse retraite met paarden voor teams

Eendaagse retraitedag met paarden voor teams

Wil jij met je team:

 • Een unieke dag met beleven vlakbij de randstad, maar toch midden in de natuur

 • Het bijzondere effect van teamcoaching met paarden èn

 • Samenzijn met elkaar en met paarden op authentieke wijze ervaren?

 

Kom dan naar deze eendaagse retraitedag met paarden voor teams.

 

Op retraite gaan betekent letterlijk: je terug trekken. Meestal op een stille plek in de natuur. Even pas op de plaats maken en afstand creëren van de waan van alle dag. Zonder afleiding. Geen telefoon, krant, boek of verplichte praatjes. In de wereld van de paarden bestaan er geen afleidingen; paarden leven altijd in het hier en nu. 


Tijdens de eendaagse retraitedag stemmen we ons op de wereld van de paarden. De dag is erop gericht om uit het hoofd te komen, en hernieuwd contact te maken met jezelf, elkaar en met de omgeving. Een dag vol ontspanning, mindfulness, coaching en simpelweg zijn in de natuur met de paarden.  

Gedurende de dag ontstaat er een prachtig, ongedwongen en vertrouwd samenzijn en -spel met elkaar en met de paarden. Je beleeft deze dag samen met elkaar, maar ook individueel brengt deze dag je veel. Je gaat opgeladen, ontspannen en met nieuwe inzichten weer naar huis.

 

Programma

 • Ontvangst

 • Kennismaking met elkaar

 • Dialoog en ontspanningsoefening/mindfulness oefening 

 • Kennismaking paarden en oefening met de paarden. Gekeken wordt naar o.a. de teamdynamiek, het groepsproces, communicatie etc., en eventueel vinden er individuele interventies/coachings plaats

 • Reflectie

 • Lunch

 • Dialoog en ontspanningsoefening/mindfulness oefening

 • Systemische teamopstelling met de paarden a.d.h.v. het thema verbinding. Gekeken wordt naar posities en rollen binnen het team, onderlinge verhoudingen, authenticiteit en blokkades (Waar stroomt het wel en waar niet? Het inzicht zorgt als vanzelf voor meer ruimte en ontspanning, waardoor de juiste beweging gemaakt kan worden om patronen/blokkades te doorbreken)

 • Reflectie

 • Samen terug kijken, eventuele (persoonlijke) inzichten delen en afsluiten

 

Paardencoaching
Paarden zijn eerlijk, oprecht en authentiek. Zij helpen je om de weg terug te vinden naar jezelf, omdat ze onderscheid maken tussen dat wat echt is en dat wat onecht is. Ze prikken door zogenaamde maskers heen, ze brengen helderheid en gaan naar de essentie.

 

Paarden brengen het team in zijn geheel in beeld, ordenen en maken je bewust van wie jij bent binnen het team. Een zeer krachtig medicijn om nader tot jezelf en tot elkaar te komen, en als team sterker voor de dag te komen.

Kosten 

De eendaagse retraitedag met paarden voor teams kost 125 euro per persoon, exclusief BTW, inclusief een uitgebreide luxe gezonde lunch, koffie/thee en versnaperingen.

 

Hoeveelheid deelnemers

Ik begeleid teams van tussen de 4 - 15 teamleden, al dan niet met een co-coach.

Locatie

Mijn teamcoaching vindt plaats op mijn locatie Horse Medicine.

 

Adres

Doctor van Noortstraat 189

2266 GV Leidschendam

Paarden brengen de mens achter de organisatie weer in beeld. Openheid, eerlijkheid en helderheid; dat is wat zij ons te bieden hebben. 

Please reload

© 2015 by Jubine Nijmeijer. Proudly created with Wix.com